17 december: Werken met AD(H)D

Werken is een groot onderdeel van het dagelijks leven, of dit nu op freelance basis is, in dienstverband of als vrijwilliger. Zo ook voor mensen met AD(H)D.

Enthousiast met nieuwe projecten beginnen is geen probleem, je bent erg enthousiast en vindingrijk, maar volhouden vind je lastig. Te weinig uitdaging, een te drukke omgeving, het kan er allemaal aan bijdragen dat we snel op ons leuke werk zijn uitgekeken en weer op zoek gaan naar iets nieuws. Werken met AD(H)D is niet alleen lastig voor ons, ook voor collega’s of je werkgever kan het soms een uitdaging zijn. Je vindt het moeilijk om je focus te bewaren, je hebt moeite met plannen en je kan niet goed inschatten hoe lang iets duurt. Soms kan je je taken uit blijven stellen of je krijgt ze niet af. Je communicatie verloopt op een andere manier dan die van je collega’s en dit kan leiden tot onbegrip en een verslechterde samenwerking. Al deze dingen zijn vervelend voor jou, maar ook voor mensen in jouw omgeving: Ze kunnen de situatie niet vertrouwen en weten niet waar ze aan toe zijn.
Allerlei redenen om als het erop aan komt je geen nieuw/vast contract of een volgende klus aan te bieden.

Je vraagt je af wat je hieraan kan doen. Je overweegt in je werkveld te benoemen dat je AD(H)D hebt en dat je wilt kijken of het werkproces daar op aangepast kan worden.

Maar mensen zonder AD(H)D kunnen echter moeilijk begrijpen wat het voor ons betekent. Je kan met vooroordelen te maken krijgen en opmerkingen als “ik kan me ook wel eens niet concentreren”. En als je het eenmaal hebt verteld kan je het niet meer terugdraaien. Je moet dus goed overwegen hoe je besluit er in je werkveld mee om te gaan.

Dit alles maakt, ongeacht of je het bekend maakt of niet, dat werk behoorlijk wat uitdagingen met zich mee kan brengen. 

Deze avond gaan we het hebben over de uitdagingen die je met AD(H)D kunt ervaren op je werk. Een goed moment op te kijken hoe we er succesvol mee omgaan en welke manieren we hebben gevonden om onze positieve kanten naar boven te laten komen: want die zijn er wel zeker.

Wil je deze avond graag bijwonen? Meld je aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com óf via het evenement op Facebook:
https://www.facebook.com/events/550847689103850/

Meld je alsjeblieft aan zodat we een reëel beeld hebben van de hoeveelheid mensen die komen, we zetten namelijk een bepaald aantal stoelen klaar en passen de inhoud van de avond aan aan het aantal bezoekers. Bedankt voor je begrip.

– Dinsdag 17 december 2019  
– Zaal open vanaf: 19.00 uur, start: 19.30 uur, einde: 22:00u (LET OP! Dit is een aangepaste starttijd t.o.v. vroeger)
– Entree 2,50 (graag gepast betalen)

Kloosterlaan 14, Breda (parkeren Beyerd-Vlaszak)

Na het plaats vinden van een bijeenkomst wordt er informatie vrij gegeven (indien van toepassing), zodat u enige informatie die is gepasseerd op de avond nogmaals kunt doorlezen.
Dit kan gaan over vertaalde artikelen / links naar YouTube video’s / handige apps / websites met meer informatie, waar inspiratie uit is gehaald voor de avond. Soms zijn het werkbestanden, die de vrijwilliger van Impuls en Woortblind heeft gebruikt om de desbetreffende avond voor te bereiden. Hopelijk heeft u er wat aan.