16 april: AD(H)D en medicatie

Wanneer je de diagnose AD(H)D krijgt wordt vaak ook bekeken of medicatie je kan ondersteunen in het dagelijks leven. De keuze om medicijnen te nemen voor AD(H)D is echter lang niet altijd een gemakkelijke keuze.

Medicatie kan namelijk de lastige kanten verlichten of een steuntje in de rug zijn bij alledaagse bezigheden, maar er bestaat ook een angst dat de medicatie de persoonlijkheid zal veranderen.
Er bestaat niet alleen argwaan tegenover medicatie omwille van het karakter, maar ook door vele verhalen en vooroordelen die de ronde gaan, want: is medicatie voor AD(H)D wel zo goed voor de gezondheid? En werkt het verslavend?

In zijn lezing “AD(H)D medicatie, het gaat om je instelling” vertelt Rob Pereira meer over de zin en onzin van medicijnen, de feiten en de fabels en hoe je daar tegenover kan staan.

“Als je medicatie probeert, doe het dan goed”, zegt hij. “Je moet een goede instelling hebben, maar helaas is dat in de praktijk door gebrek aan kennis niet altijd het geval.”

Rob Pereira werkt als kinderarts bij het Medisch Centrum Kinderplein in Rotterdam waar kinderen en volwassenen worden behandeld. Hij is ook de mede oprichter en lang voorzitter van het AD(H)D netwerk (zie www.adhdnetwerk.nl) en voorzitter van Impuls en Woortblind. Hij heeft in het verleden gewerkt in de GGZ jeugd, maar ook in de volwassen verslavingszorg.

Met deze lijst aan ervaringen kan het niet anders dan dat je op deze avond met de juiste kennis over medicatie naar huis gaat.  Er is ook de mogelijkheid om Rob te vragen over andere AD(H)D behandelingen (denk aan neurofeedback, voeding, mindfulness, LTO3, visolie etc.).

Meld je aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com óf via het evenement op Facebook.
https://www.facebook.com/events/308712679819823/

– Dinsdag 16 april 2019
– Zaal open vanaf: 19.30 uur, start: 20.00 uur
– Entree 2,50 (graag gepast betalen)

Kloosterlaan 14, Breda (parkeren Beyerd-Vlaszak)

Na het plaats vinden van een bijeenkomst wordt er informatie vrij gegeven (indien van toepassing), zodat u enige informatie die is gepasseerd op de avond nogmaals kunt doorlezen.
Dit kan gaan over vertaalde artikelen / links naar YouTube video’s / handige apps / websites met meer informatie, waar inspiratie uit is gehaald voor de avond. Soms zijn het werkbestanden, die de vrijwilliger van Impuls en Woortblind heeft gebruikt om de desbetreffende avond voor te bereiden. Hopelijk heeft u er wat aan.

PDF bestand: